Over mij

imagesNa ruim 20 jaar als bibliothecaris in bedrijfsbibliotheken gewerkt te hebben merkte ik dat ik iets anders wilde. Wat ik leuk vond aan mijn werk waren de gesprekken met de mensen en hun vragen. Maar steeds vaker viel het me op dat mensen de verkeerde vragen bleken te stellen. De antwoorden of het leesvoer dat ik hen bracht was niet wat ze zochten. Door langer door te praten kwam dan de echte vraag omhoog. Zo werken vond ik al veel leuker.

Een vriendin van me was met een schilderopleiding bezig en vertelde dat mensen met allerlei vragen kwamen tijdens dat schilderen. Hoe moet dat? Hoe werkt dat? Waarom lukt me dat niet? Ze vertelde me ook dat ik niet hoefde te kunnen schilderen om de opleiding te gaan doen. Dat leek mij zo vreemd dat het me meteen aantrok. Ik zag een mogelijkheid en een nieuwe uitdaging van leuker werk en ben een vergelijkbare opleiding gaan volgen bij de Vrije Academie ’t Pad te Kesteren (voorheen te Groesbeek). Ik heb er veel geleerd en er diverse diploma’s behaald.

Ik werk tegenwoordig weer met veel plezier door schilderlessen te geven. Ik doe dat nu al enkele jaren op mijn manier. Door vooral te spelen en te doen kan iedereen (net als ik) leren schilderen. Ik maak gebruik van het enthousiasme en de verbeelding van een kind (in mij), vol verwondering over wat er iedere keer weer kan gebeuren als je met verf gaat spelen. Van alles kan me ook inspireren voor weer een nieuwe schilderles. Heerlijk. Bij mijn cursussen is schilderervaring dan ook NIET nodig. Kom spelen, kom lachen, kom schilderen! Kijk meteen bij cursussen of er eentje bij zit die jou aanspreekt.

Albert van der Zwart (1963)

– Diploma Holistisch Beeldend Kunstenaar (Vrije Academie ’t Pad, 2014)
– Diploma Kunstzinnig Coach / Docent (Vrije Academie ’t Pad, 2013)
– Diploma Creatief Coach / Docent (Vrije Academie ’t Pad, 2012)
– Diploma Bibliothecaris (HBO, Frederik Muller Akademie, 1987)