Garagedeuren

Enkele jaren geleden is ons deel van de wijk ‘opgeknapt’. Alle huizen werden geschilderd en daarna gingen ze deels in de verkoop. De rij garagedeuren stond strak identiek groen in de verf met een onberispelijke plaat wit trespa ertussen. Ik word dan blij, zo alles netjes op een rijtje. Tot de eerste buurman zijn garagedeur blauw schilderde. Inmiddels hebben we wit, blauw, beige, groen en rood in het assortiment.
Zelf hou ik erg van ritme, herhaling en minimal art en kreeg tijdens de voorbereiding van mijn cursus Kunstzinnig combineren een boekje van Henri Jacobs ´Parcours de Tocht´ in handen. Ik werd helemaal blij van zijn spel met lijnen en vlakken. Door zijn werk Wit Hemelvlak uit 1996 (zie foto) zag ik voor me hoe we met eierdozen en afplaktape als gekke materialen weer een leuke avond zouden kunnen beleven.
De reacties van de deelnemers varieerden uiteindelijk van Leuk! tot ‘Waar is de kliko?’. Het bleek dat ik in mijn enthousiasme helaas niet iedereen mee kon krijgen. Ach een lekkere uitdaging op zijn tijd wordt niemand slechter van; zo ik probeer nog iedere dag die garagedeuren mooi te vinden.

 

Nog geen reacties op “Garagedeuren”

Laat een reactie achter

Beantwoord deze opgave om uw opmerking te kunnen plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.