Cursussen

Een cursus bouw ik op rond een bepaald thema en bestaat meestal uit een beperkt aantal lessen. Het thema bekijken we steeds vanuit een andere invalshoek waardoor je nieuwe dingen kunt leren. De cursus is inclusief materialen en een kop thee in de pauze. Je hoeft meestal niets mee te nemen en we werken op stevig papier van 50×65 cm, tenzij anders aangegeven. Schilderervaring is NIET nodig. Bij eerdere cursussen vind je de beschrijving van oudere cursussen.

Cursussen in 2018:

September – november: Kunst knoeien: Lekker schilderen met werken van (bekende) kunstenaars als inspiratie. Proberen, aanrommelen, smeren, experimenteren en vooral veel doen. Je leert nieuwe dingen en al doende kun je zomaar ineens een kunstwerk in elkaar knoeien. Klaar om op te hangen in een lijstje aan de muur.
Tijdens de cursus wil ik je leren kijken door de ogen van een kunstenaar. Wat maakt je werkstuk boeiender? Is donker of juist lichter mooier? Of kan lelijker soms juist misschien mooier of interessanter zijn? Ontdek waar je uitdagingen liggen en leer daardoor beter schilderen.
Ik verzin voor iedere avond een andere opdracht zodat je lekker aan de slag kunt. We schilderen met acrylverf op papier (50×65 cm) en blijven letten op kunstzinnige elementen als lijnenspel, compositie, kleurgebruik enzovoort. Alle materialen zijn aanwezig, je hoeft dus niets mee te nemen. Teken en schilderervaring is NIET nodig.
Voor deze cursus van 7 avonden betaal je 125 euro. Inschrijven via het contactformulier.
Donderdagavond. Data: 13, 20, 27 september, 4, 11, 18 oktober en 1 november 2018.

september – oktober : Kunst knoeien-2: Dezelfde cursus (zie de beschrijving hierboven), maar nu Benschop in het Dorpshuis en de inschrijving loopt via het Kursusproject Benschop. Inschrijven op de Open Dag op 25 augustus. Cursusavonden: 11, 18, 25 september, 2, 9, 16 en 30 oktober 2018.

De lessen zijn in mijn atelierruimte thuis of in een atelierruimte van een bevriend kunstenaar op het Hitteschild 2-4 in IJsselstein (oude Startbaan-gebouw).
Avondlessen 19.30 – 21.30 uur.
Zie je een leuke cursus die jou op een ander moment beter uitkomt? Stuur me dan vooral een mailtje via het contactformulier, wie weet komt de cursus dan ook op een ander moment.
Een cursus gaat door bij 4 deelnemers (maximum aantal is 10, tenzij anders aangegeven).
Je kunt je opgeven via het contactformulier. Check ook even de Redelijke Regels, dan weet je wat we onderling afspreken.


Privéles

Het is ook mogelijk om privéles te krijgen in mijn atelierruimte. Het bedrag daarvoor is € 30 euro per les van 2 uur.