Cursussen

Een cursus bouw ik op rond een bepaald thema en bestaat meestal uit een beperkt aantal lessen. Het thema bekijken we steeds vanuit een andere invalshoek waardoor je nieuwe dingen kunt leren. De cursus is inclusief materialen en een kop thee in de pauze. Je hoeft meestal niets mee te nemen en we werken op stevig papier van 50×65 cm, tenzij anders aangegeven. Schilderervaring is NIET nodig. Bij eerdere cursussen vind je de beschrijving van oudere cursussen.

Cursussen in najaar 2019:

September-november 2019: Kunstzinnig kijken: Naar kunst kijken kan je helpen om beter te gaan schilderen. Je kunt ideeën op doen of zien dat er veel meer mogelijk is dan je zelf had kunnen bedenken. We kijken naar werk van bekende kunstenaars om te zien wat jou opvalt of aanspreekt. Hoe je dat in je werkstuk gaat verwerken mag je zelf uitmaken. Mooi schilderen (wat is eigenlijk mooi?) hoeft niet, misschien leer je wel meer van loslaten en kijken hoe het wordt als je dingen gaat uitproberen. Van je eigen fouten (wat is eigenlijk fout?) leer je het meeste.
7 donderdagavonden september –  november 2019 van 19.30 tot 21.30 uur. Ik verzin voor iedere avond een andere opdracht zodat je lekker aan de slag kunt. We schilderen met acrylverf op papier (50×65 cm) en blijven letten op kunstzinnige elementen als lijnenspel, compositie, kleurgebruik enzovoort. Alle materialen zijn aanwezig, je hoeft dus niets mee te nemen. Teken en schilderervaring is NIET nodig.
Voor deze cursus van 7 avonden betaal je 140 euro. Inschrijven via het contactformulier.
Donderdagavond. Data: 26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober, 7 en 14 november 2019.
Locatie: IndeHuiskamer, Kerkstraat 23, 3401 CM IJsselstein.

September – november 2019 : Kunstzinnig kijken-2: Dezelfde cursus (zie de beschrijving hierboven), maar nu Benschop in het Dorpshuis en de inschrijving loopt via het Kursusproject Benschop. Inschrijven op de Open Dag in september. Cursusavonden: 24 september, 1, 8, 15 en 29 oktober, 5 en 12 november 2019.

 

Zie je een leuke cursus die jou op een ander moment beter uitkomt? Stuur me dan vooral een mailtje via het contactformulier, wie weet komt de cursus dan ook op een ander moment.
Een cursus gaat door bij 4 deelnemers (maximum aantal is 8, tenzij anders aangegeven).
Je kunt je opgeven via het contactformulier. Check ook even de Redelijke Regels, dan weet je wat we onderling afspreken.


Privéles

Het is ook mogelijk om privéles te krijgen in mijn atelierruimte. Het bedrag daarvoor is € 40 euro per les van 2 uur.