Boterham met boter

Boter op je boterham smeren lijkt erg op schilderen zag ik vanmiddag tijdens de lunch. Bij een verse boterham smeert dat heel anders dan op een nog half bevroren boterham uit de vriezer of een warme geroosterde. Zo is het ook met schilderen. Een ondergrond kan bijvoorbeeld ruw of glad zijn en de verf opzuigen of erop laten liggen.
Maar ook de boter heeft invloed op hoe het smeert. Neem je echte boter of margarine of halvarine? Glijd de boter makkelijk van je mes of blijft het fijn plakken? Is de boter op kamertemperatuur of uit de koelkast?
Die boter kun je zien als verf. Is die dik of pasteus (olieverf) dan werkt dat heel anders dan met aquarelverf of ecoline. Dus terwijl ik mijn boterham smeerde zat ik meteen alweer vol idee├źn voor een volgende schilderles. Iedere keer valt me weer op hoe simpel het is om inspiratie op te doen. Bij schilderen helpt het gewoon om naar de wereld te durven kijken met de verwondering van een kind, spelenderwijs te ontdekken.
Kun jij een boterham met boter besmeren? Dan kun je ook schilderen. Geef je dus op voor een cursus!

Nog geen reacties op “Boterham met boter”

Laat een reactie achter

Beantwoord deze opgave om uw opmerking te kunnen plaatsen * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.